Bloemkoolrijst met champignons

Bloemkoolrijst met champignons

Het EetLijn026 CollageRecept van deze week: Bloemkoolrijst met champignons, én… knoflook.

Allium Sativum gebruiken we allemaal in de keuken. Vers, gedroogd, gemalen, geperst of in poedervorm. Knoflook dus. De knoflook stamt uit dezelfde familie als de ui, prei en bieslook. Vooral in Midden- Europese en mediterraanse landen gebruikt men veel knoflook.

De meeste mensen weten wel dat knoflook gezond is, met name vanwege de cholesterolverlagende werking. Ook verlaagt het de bloeddruk. Het pept ook je immuunsysteem op, zodat je minder last hebt van verkoudheid. 
Een nadeel van knoflook is dat het componenten met zwavel bevat. Ons lichaam kan deze stof niet verteren en stoot het uit via adem en zweet: en daar hebben we de knoflookadem.

Download het recept van Bloemkoolrijst met champignons.

Be the first to comment on "Bloemkoolrijst met champignons"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.