Vrijwilliger van het jaar bij Football Maties

Ik houd er niet van om in de schijnwerpers te staan, in 2015 ontkwam ik er niet aan. Op 22 december jl. werd ik Vrijwilliger van het Jaar bij Football Maties. Onderstaande tekst is intergraal overgenomen van www.footballmaties.com.

Bart_Kelderman_Vincent_Leenders

De groei van Stichting Football Maties is erg snel gegaan in 2015. Er zijn vele personen die het afgelopen jaar een aantal uren per week zich hebben ingezet voor de stichting. Een aantal keren per jaar probeert Football Maties samen te komen om te evalueren en vooral verder te kijken. Dinsdag 22 december was de eindejaarsborrel en voor het eerst in de geschiedenis is er deze avond een vrijwilliger van het jaar benoemd.

De Maties kwamen bijeen in Cafe Nescio te Arnhem. Halverwege de avond nam Mark van Zon het woord en blikte hij terug op het afgelopen jaar. “We zijn blij met alle hulp en zo gaan we verder. Stap voor stap.” De Stichting is het afgelopen jaar op vele vlakken vooruit gegaan en er staat nog veel te wachten in 2016. Om de vrijwilligers extra aan te moedigen is er voor het eerst een vrijwilliger van het jaar verkiezing. Mark omschrijft het als: “de Uber Matie”.

“En de winnaar is… Vincent Leenders.”

Volgens Mark is het mede door Vincent (rechts op de foto) dat de Stichting zo snel is gegroeid. Op vele vlakken binnen de organisatie heeft hij zich ingezet voor Football Maties, maar vooral op het gebied van communicatie en om de groei in goede banen te leiden. Hij heeft ondertussen een groep jonge vrijwilligers om zich heen verzameld zodat hij niet alles meer alleen hoeft te doen, waardoor hij nieuwe projecten kan oppakken, zoals onder andere het gebruik van het social media dashboard Cockpitter.nl en in samenwerking met g-company aanschaf en implementatie van Salesforce/Converse. Maar hij is vooral iemand die er voor gaat en de Stichting naar een hoger niveau brengt. Mark zegt: “Heel erg bedankt voor jouw inzet en toewijding aan de Stichting. Deze titel heb je meer dan verdiend!”

Vincent in een reactie: “Een dergelijke uitverkiezing vind ik enerzijds overbodig, maar straalt anderzijds waardering uit. Intrinsieke motivatie en iets voor een ander kunnen betekenen vind ik bij mijn inzet het belangrijkste. Ik hoop dat we in 2016 op de ingeslagen weg kunnen doorgaan met alle vrijwilligers die zich inzetten om kinderen in Afrika zicht te geven op een betere toekomst. Ik ben trots op wat we het afgelopen jaar hebben bereikt en vind het zelf een groot genoegen om veel jonge mensen (momenteel zijn 13 studenten voor de Stichting aan de slag, red.), een podium te bieden en te mogen begeleiden in het realiseren van de doelstelling van Football Maties.”

Na de uitreiking zijn er nog wat alcoholische versnaperingen gedaan door de aanwezige Maties. Het was een avond waar mensen bij elkaar kwamen die Football Maties een warm hart toedragen en waar duidelijk werd dat we op de goede weg zijn om met zijn allen de Stichting naar een hoger plan te tillen! Wil je ook een steentje bijdragen, kijk dan op de pagina Vacatures, wellicht staat er ook wat voor jou bij.

Be the first to comment on "Vrijwilliger van het jaar bij Football Maties"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.