Voetbal International op bezoek in Arnhem (4)

Arnhemse Boys Schuytgraaf in Voetbal Interational

Voetbal International besteedt elke week onder de kop ‘De basis’ aandacht aan een van de talrijke amateurvoetbalclubs die Nederland telt. Het was al een tijdje geleden (2013) dat het blad Arnhem heeft aangedaan, maar deze week was het weer een keer zover. Na VDZ, De Paasberg en een blik op de velden van Eendracht, valt dit keer de eer te beurt aan Arnhemse Boys Schuytgraaf, dat zich sinds de verhuizing naar Arnhem-Zuid weer een bloeiende vereniging mag noemen.

De begeleidende tekst bij de foto luidt:

“In 1919 werd Arnhemse Boys opgericht. Jarenlang was deze club samen met Vitesse het uithangbord van het voetbal in de Gelderse hoofdstad. Latere internationals als Theo Janssen en Nicky Hofs speelden er in hun jeugd en de legendarische oud-doelman Frans de Munck was er hoofdtrainer. Maar in 2007 was de vereniging danig in verval. Het ledenaantal bedroeg nog slechts zo’n 150, een kwart van wat het ooit was. Het besluit te verhuizen van sportpark ’t Cranevelt naar de nieuwbouwwijk Schuytgraaf bleek een gouden zet. Inmiddels telt de club weer bijna zevenhonderd leden en is de naam officieel Arnhemse Boys Schuytgraaf.”

De drie eerdere bezoeken van Voetbal International leverden onderstaande berichten op:

De bijdrage bevindt zich deze week in het hart van de VI, pagina 50-51. De fotografie is, zoals steeds, van Rudy Leukfeldt. Vanuit Stichting Football Maties probeer ik inmiddels diverse clubs uit Arnhem te koppelen aan projecten in Afrika.

(Bericht origineel geplaatst op Arnhem-Direct.nl.)

 

Be the first to comment on "Voetbal International op bezoek in Arnhem (4)"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.