Vitesse boekt eerste zege in 2012: 1-0 tegen NAC Breda

Vitesse heeft in de Gelredome vanavond de eerste 3 punten van 2012 veroverd. Het bezoekende NAC Breda werd met 1-0 verslagen. Een uitslag die hoger had moeten uitvallen. Vitesse maakte het zichzelf onnodig moeilijk door veel kansen onbenut te laten. De ploeg beleefde in de slotfase zelfs enkele hachelijke momenten.

De voorsprong werd echter niet uit handen gegeven. De gebalde vuisten na het laatste fluitsignaal bij enkele spelers vertelden voldoende over hoe welkom de zege was.

De bezoekers uit Breda maakten in de eerste 45 minuten een armoedige indruk. Zonder tot echt opwindend spel te komen was Vitesse ruimschoots de bovenliggende partij. Na koud 4 minuten knalde Nicky Hofs de bal tegen de paal. Enkele minuten later legde hij de bal panklaar op het hoofd van Mike Havenaar, die voor het eerst in de basis stond. De bal vloog rakelings naast. In de 20e minuut kwam Vitesse op voorsprong na een fraaie aanval via Alexander Buttner. Havenaar legde de balk klaar voor de instormende Hofs, die met links binnenknalde. Dat bleef zo tot aan de rust.

Na de thee kwam Vitesse wat stroef uit de startblokken. In het stadion ging ook een wat matte sfeer onder de ruim 15.000 toeschouwers. Jan-Arie van der Heijden kopte na een corner de bal tegen de lat. Na een kwartier werd Havenaar in het strafschopgebied vastgehouden door Botthegin. De penalty was echter niet besteed aan Alexander Buttner. Hij schoot slap in en Jelle ten Rouwenaar kon redden.

De ruimtes werden daarna groter en NAC kreeg af en toe mogelijkheden op meer. Zo moest Patrick van Aanholt de bal een keer van de lijn halen. Met kunst- en vliegwerk werd de 1-0 over de streep gebracht. De bezoeker hadden overigens weinig recht op meer. Nicky Hofs was terecht man of the match, ook Marco van Ginkel liet weer iets van zijn oude vorm zien.  Vitesse klom door het resultaat voorlopig naar de 7e plaats.

Eerder duel van Vitesse tegen NAC Breda dat ik zag:

Vitesse is thuis kansloos tegen NAC Breda: 0-3

(Bericht geplaatst op Arnhem.Dichtbij.nl en Vitesse.org, foto: Hank Parren)

Be the first to comment on "Vitesse boekt eerste zege in 2012: 1-0 tegen NAC Breda"