Vitesse wint met minimale cijfers van ADO Den Haag: 1-0

Vitesse heeft vanmiddag in Gelredome voor ruim 15.000 toeschouwers weer 3 punten aan het totaal toegevoegd. ADO Den Haag werd met 1-0 verslagen door een doelpunt van Renato Ibarra (foto). De Arnhemmers lijken inmiddels welhaast zeker van de play-offs om Europees voetbal. De 7e plek is immers in stevige handen.

Er was weinig te genieten. De eerste helft had ook schriftelijk kunnen worden afgedaan. Het gevaarlijkste moment was voor de bezoekers, die Jens Toornstra de bal op de lat zagen schieten na onbenullig balverlies van Anthony Annan.

Met Mike Havenaar voor Jan-Arie van der Heijden, die het vizier veelal toch naar achteren heeft gericht, voetbalde Vitesse na rust een stuk voortvarender. In een hoger tempo en dat kwam het kijkspel ten goede. De ploeg creeerde veel meer kansen, vooral via de genoemde Havenaar. Hij was weinig gelukkig in de afwerking en had 1 keer pech dat Coutinho zijn kopbal op de lijn pareerde.

Niet veel later ontsnapte Vitesse aan een achterstand, de volledig vrijstaande Vicento knalde de bal voor een leeg doel huizenhoog over. De thuisploeg kwam snel daarna wel op een voorsprong. Renato Ibarra werd op snelheid de diepte ingestuurd, passeerde enkele tegenstanders en liftte de bal over Coutinho heen in het doel: 1-0

Vitesse bleef daarna de bovenliggende partij, moest wel op haar hoede zijn voor Haagse tegenstoten, maar verzuimde zelf de verlossende 2-0 te maken. Met de zege an sich was echter niks mis.

(Bericht geplaatst op Arnhem.Dichtbij.nl en Vitesse.org, foto: Henk Parren)

Be the first to comment on "Vitesse wint met minimale cijfers van ADO Den Haag: 1-0"