Vitesse weet niet meer wat winnen is: 2-2 tegen Go Ahead Eagles

Vitesse_GoAheadEagles

Vitesse heeft het 1000e eredivisieduel niet in winst kunnen omzetten. In Gelredome werd het 2-2 tegen Go Ahead Eagles, na een comfortabel lijkende voorsprong van 2-0. Het betekende dat Vitesse voor de vijfde keer op rij niet wist te winnen. Een kleurloos seizoen in de middenmoot dreigt.

Vitesse startte voor het eerst met Renato Ibarra in de basis ten koste van Bertrand Traore, een verbetering. De man uit Ecuador was na 10 minuten al een keer gevaarlijk,  maar zag zijn inzet gestuit door Eagles-goalie Mickey van der Hart.

Halverwege de eerste helft verschenen de gasten vaker op de helft van Vitesse. Alex Schalk miste twee keer, Eloy Room verrichtte een heldendaad op een inzet van Jules Reimerink.

Niet veel later ranselde Room een vrije trap van Job van der Linden uit de kruising. Vitesse nam daarna weer het heft in handen. Ibarra stuitte op Mickey van der Hart en Vako zag zijn inzet op de doellijn gekeerd. In de 40e minuut kwam Vitesse toch op voorsprong door een vrije trap van Marko Vejinovic, 1-0 was ook de ruststand.

Vijf minuten na de rust schot Abiola Dauda, die verder wederom een zwakke indruk maakte, de 2-0 in het doel, na een mislukt schot van Davy Propper. Go Ahead Eagles had niets in te brengen, Eloy Room had zo goed als niets te doen en een grotere voorsprong leek logisch.

Een kwartier voor tijd verspeelde Rochdi Achenteh in zijn eigen strafschopgebied de bal en kwamen de gasten onverwachts terug in de wedstrijd: 2-1. De onrust nam zienderogen toe bij de thuisclub en Go Ahead Eagles ging va banque spelen met de lange Mawouna Amevor. Hij stond koud in het veld of de gelijkmaker lag achter Room: 2-2.

Beide ploegen kregen vervolgens nog kansen op de 3-2, maar gescoord werd er niet meer.

Vitesse speelde in mijn aanwezigheid een keer eerder tegen Go Ahead Eagles, in het seizoen 2013-2014:

Vitesse wint ook niet van Go Ahead Eagles: 2-2

(Foto: vi.nl)

(Bericht geplaatst op Arnhem-Direct.nl)

Be the first to comment on "Vitesse weet niet meer wat winnen is: 2-2 tegen Go Ahead Eagles"