Vitesse verslaat ADO Den Haag in slotfase: 2-0

De eerste helft van het duel Vitesse-ADO Den Haag was voorbij na 45 minuten.

De stadionspeaker meldde in de rust dat we een slechte wedstrijd zagen.

Een understatement. Vitesse had de bal. De bal ging van Kashia naar Miazga naar Dabo naar Faye naar Pasveer naar Faye naar Dabo naar Miazga naar Kashia en weer terug. Serrero kwam soms de bal halen op eigen helft, Foor ook af en toe. Vitesse zit in een keurslijf van gecontroleerd voetbal, zonder tempo, met een scheve veldbezetting, waardoor de voorhoede nauwelijks in beeld is.

ADO Den Haag maakte helemaal niks klaar.

De tweede helft was vier minuten oud toen Tim Matavz een buitenkansje kreeg vanaf elf meter. Dat ging ook al mis. Vitesse speelde wel met meer druk naar voren. Matt Miazga kogelde in kansrijke positie over.

Rond de 70e minuut ontplofte het duel. Ebuehi van ADO kreeg binnen een minuut twee keer geel, waarna de gasten met tien man verder moesten. Mason Mount schoot de aansluitende vrije trap tegen de paal, na een voorbereidende actie van diezelfde Mount trof Luc Castaignos dezelfde paal. Niet veel later tikte Robert Zwinkels een volley van Mason Mount via de lat over.

In de slotfase pakte Vitesse alsnog de volle winst. Matt Miazga torende bij een corner van Mason Mount hoog boven iedereen uit en knikte de 1-0 binnen. De gasten probeerden in blessuretijd nog een gelijkspel te forceren, waarbij Vitesse vrij spel kreeg. Luc Castaignos lanceerde exact op tijd Bryan Linssen die beheerst de eindstand op 0-2 bepaalde.

De conclusie na dit duel: alle ballen op Mason Mount.

Be the first to comment on "Vitesse verslaat ADO Den Haag in slotfase: 2-0"