Vitesse vergeet in Gelredome te winnen van FC Twente: 1-2

Vitesse heeft zaterdagavond vergeten om te winnen van FC Twente. De kampioenskandidaat, die met name in de eerste helft een armzalige indruk maakte, ging er als een dief in de nacht met de overwinning vandoor dankzij een doelpunt van rechtsback Ronnie Stam diep in de blessuretijd. Een geflatteerde zege, de thuisclub was gedurende een groot deel van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar vergat dat in de score tot uitdrukking te brengen en kreeg alsnog het deksel op de neus: een 1-2-nederlaag.

Voor het oog van ca. 18.500 toeschouwers verliep het eerste gedeelte van de wedstrijd in een gezapig tempo, waarin beide ploegen aan elkaar waren gewaagd. Vitesse nam gaandeweg echter de regie in handen, zonder tot echt veel grote kansen te komen. De beste was voor Dalibor Stevaonic, hij zag zijn inzet op de doellijn gepareerd door voorstopper Douglas, terwijl doelman Sander Boschker al was gepasseerd. Piet Velthuizen, zijn evenknie aan de andere kant had hoegenaamd niets te doen.

Vijf minuten na de rust kreeg Vitesse loon naar werken. Paul Verhaegh tikte de verdiende 1-0 binnen na goed doorzetten van Nicky Hofs en Dalibor Stevanovic. Na dat doelpunt ontstond er meer ruimte op het veld. Kenneth Perez (FC Twente) ontsnapte aan een rode kaart wegens natrappen naar Piet Velthuizen en Vitesse vergat een tweede doelpunt te maken.

Met het inbrengen van Luc de Jong gooide Twente alles op de aanval, maar verder dan twee levensgevaarlijke vrije trappen van ex-Vitessenaar Theo Janssen, op even deskundige wijze uit het doel geranseld door Piet Velthuizen, kwamen de Tukkers niet. In de tegenstoot op de tweede vrije trap stak Serginho Greene in zijn eentje vrijwel het gehele veld over, maar hij stuitte jammer genoeg op Sander Boschker. In de directe tegenstoot toonde Bryan Ruiz wederom zijn waarde voor FC Twente: de eerste de beste scoringskans was direct raak: 1-1 in de 80e minuut.

In de resterende speeltijd golfde het spel heen en weer en waren de beste kansen voor de thuisclub. Zoals geschetst tikte Ronnie Stam in de 93e minuut de onverdiende 1-2 binnen. Een luttele zestig seconden later kreeg opnieuw Serginho Greene een enorme kans om voor Vitesse alsnog een punt te pakken, maar zijn poging smoorde in een scrimmage voor de doellijn.

Vitesse had absoluut meer verdiend en moet met wedstrijden tegen Ajax (uit) en AZ (thuis) voorlopig naar beneden blijven kijken.

(Bericht geplaatst op Arnhem-Direct.nl)

Be the first to comment on "Vitesse vergeet in Gelredome te winnen van FC Twente: 1-2"