Vitesse veel te sterk voor Roda JC: 3-0

Nathan scoort 3-0 bij Vitesse-Roda JC

Vitesse heeft vanavond in Gelredome aan klantenbinding gedaan. De sterk verjongde en vernieuwde formatie van Peter Bosz versloeg overtuigend promovendus Roda JC met 3-0. Een kanttekening is dat de gasten de hele tweede helft met tien man moesten spelen, nadat Ard van Peppen op slag van rust na een handsbal met een rode kaart het veld moest verlaten. Chelsea-huurling Lewis Baker, een absolute aanwinst, schoot vanaf elf meter koelbloedig raak. De 1-0 was uiteraard tevens de ruststand.

Na het verrassende afscheid van Uros Djurdevic was het al even verrassend dat Abiola Dauda in de spits stond opgesteld. Eerlijk is eerlijk, de al afgeschreven Nigeriaan viel niet uit de toon en had bijna de 1-0 op zijn schoen. Ook Valeri Qazashvilli kreeg een kans op de openingstreffer, maar die bleef uit de geschetste laatse minuut voor rust. Guram Kashia kopte uit een corner van Lewis Baker, de bal richting doelman Bram van Leer, maar slechts de hand van Ard van Peppen voorkwam een treffer.

Vitesse speelde vervolgens in de hele tweede helft een overtuigend positiespel, waarin steeds de vrije man werd gezocht. Roda JC kwam nog een enkele keer op de helft van Vitesse, maar de blik was toch vooral richting de noodtribune gericht, waar de kansen zich aaneenregen. Vitesse kreeg er zelfs drie binnen een minuut: eerst redde Bram van Leer op een kopbal van Guram Kashia, die vervolgens de lat zijn inzet zag keren. Een schot van afstand van Rohdi Achenteh zeilde vervolgens rakelings naast. De pijlsnelle Milot Rashica zag een inzet gekeerd door Bram van Leer en een tweede poging rakelings voorlangs zeilen.

Het wachten was op de 2-0 en die kwam er dan ook na achtereenvolgens een cross-pass van Rohdi Achenteh en een dieptepass van Kevin Diks, die door Abiola Dauda volledig op waarde werd gezet: 2-0, een prachtige treffer. De 2-0 werd in schoonheid niet veel later overtroffen door de schitterende 3-0 van invaller Nathan, die met een beweging twee man passeerde en de bal met een machtige curve achter Bram van Leer. De thuisclub kreeg daarna nog wat kansen om de score hoger op te voeren. Het vertoonde spel zal de verwachtingen opschroeven.