Vitesse swingt weer (een helft) tegen RKC Waalwijk: 3-1

Vitesse heeft vanmiddag voor het oog van bijna 23.500 toeschouwers voor het eerst in zes wedstrijden weer eens een overwinning weten te behalen: 3-1 tegen RKC Waalwijk. Een verdiende zege die na een dramatische eerste helft, pas in de tweede helft gestalte kreeg door doelpunten van Mike Havenaar, Valeri Qazaishvili en Christian Atsu.

01369910.JPG.crop_display

Vitesse trad aan met een elftal dat op flink wat plaatsen was gewijzigd. De thuisploeg had ook nu weer het meeste balbezit, maar het was opnieuw weinig overtuigend. Het lelijke eendje RKC kwam na twintig minuten op voorsprong door een vlijmscherpe counter via vier schijven. Kenny Andersen liet Piet Velthuizen kansloos: 0-1.

De gasten hadden enkele sterke pionnen in de vorm van Evander Sno, Daniel de Ridder en Romeo Castelen. Vitesse worstelde weer met het tempo en toonde te weinig drang naar voren. Illustratief was een vrije schop van Zakarya Labyad die zeker wel tien meter overvloog. De rust brak aan met een flink fluitconcert.

Peter Bosz wisselde Bertrand Traore en zijn aanvoerder Guram Kashia, waardoor Marko Vejinovic laatste man ging spelen. Die laatste wissel bracht de ommekeer. Vitesse speelde opeens wel weer het circulatievoetbal van de eerste competitiehelft en nadat invaller Renato Ibarra al twee keer op goal had geschoten, kwam de ploeg binnen tien minuten na de thee op een 2-1-voorsprong via Mike Havenaar en de andere invaller Valeri Qazaishvili, die de bal schitterend in de hoek krulde.

RKC Waalwijk had geen schijn van kans meer en Christian Atsu volleerde de 3-1 binnen na een artistieke hakbal van Davy Propper en een geblokte voorzet van Ibarra. Vitesse verzuimde daarna de score verder te laten oplopen, de zege kwam geen moment meer in gevaar, waardoor de ploeg mee blijft doen om de bovenste plaatsen.

Dit duel leverde verder de wijsheid op dat aanvoerder Guram Kashia het door Peter Bosz nagestreefde niveau niet aan kan. Vitesse had in de winterstop beter versterking voor de achterste linie kunnen halen.

De fris invallende en voetballende Valeri Qazaishvili werd terecht man of the match.

Eerdere duels die ik zag tussen Vitesse en RKC Waalwijk:

(Foto: Spitsnieuws.nl)

Be the first to comment on "Vitesse swingt weer (een helft) tegen RKC Waalwijk: 3-1"