Vitesse overtuigend Europa in na 5-2-zege op SC Heerenveen

Vitesse is zondagmiddag voor het oog van ruim 19.000 toeschouwers winnaar geworden van de play-offs om een Europees ticket. Sc Heerenveen werd in een spektakelstuk van de bovenste plank met 5-2 verslagen. Het was lang geleden dat Vitesse thuis een overwinning boekte tegen de Friezen, de zege was volledig terecht en het publiek stond op de banken.

De thuisploeg begon op bekende wijze aan de wedstrijd. Na een ongelukkige terugspeelbal van Josh McEachran kwam echter sc Heerenveen op een 0-1-voorsprong. De levensgevaarlijke Mark Uth pikte de bal op, passeerde soepel Eloy Room en tikte bijna op de doellijn staande de bal binnen. Vitesse stelde snel orde op zaken, Guram Kashia kopte een corner van Zakaria Labyad achter doelman Nordfeldt.

Vitesse ging op zoek naar een tweede treffer, maar moest toezien dat Mark Uth SC Heerenveen opnieuw op voorsprong zette, wederom na ongelukkig verdedigen van de thuisclub. De 1-2 was tevens de ruststand.
De eerste tien minuten na de pauze verliepen rommelig, totdat scheidsrechter Bas Nijhuis eens een keer wel floot voor een overtreding tegen Bertrand Traoré. De ingevallen Marko Vejinovic schoot vanaf elf meter onberispelijk binnen. Deze stand betekende verlenging.

Davy Pröpper

Vitesse zette aan en kreeg ook prachtige kansen, de mooiste was voor Bertrand Traoré, maar hij schoot net met te weinig kracht. Het was uiteindelijk Davy Pröpper die met een schot van afstand dat onderweg werd aangeraakt de 3-2 op het scorebord zette. De meeste spelers van de gasten konden het allemaal niet meer bijsloffen, de ruimtes werden groter en Vitesse reeg de kansen aaneen.

Na een razendsnel uitgevoerde counter kogelde Zakaria Labyad de bal achter Nordfeldt, waarmee het duel was beslist en de polonaise begon in Gelredome. Jan-Arie van der Heijden maakte de feestvreugde compleet door na een goochelact van Valeri Qazaishvilli de eindstand op 5-2 te bepalen.

Het was een heerlijke namiddag in Gelredome. Vitesse gaat volkomen terecht voorrondes spelen in de Europa League na een imponerende tweede seizoenshelft. Door dit resultaat eindigt Vitesse officieel in de stand op een vierde plaats. Het gevoel blijft bestaan dat een tweede plek achter het ongenaakbare PSV mogelijk was geweest.

Eerdere duels tegen SC Heerenveen die ik zag in Gelredome:

(Bericht origineel geplaatst op Arnhem-Direct.nl)

Be the first to comment on "Vitesse overtuigend Europa in na 5-2-zege op SC Heerenveen"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.