Vitesse op het tandvlees naar zege op NEC: 2-1

In een met 16.377 toeschouwers maar matig bezet Gelredome heeft Vitesse zondagmiddag de altijd met het nodige lawaai omgeven derby tegen NEC met 2-1 gewonnen. Nauwelijks verdiend, maar na de verrassende 2-3 zege van Excelsior op sc Heerenveen op zaterdag niet minder welkom. Door de Arnhemse zege bleef de voorsprong van 7 punten op de Rotterdammers in tact en is Vitesse vrijwel verzekerd van weer een jaar eredivisievoetbal.

Vitesse_-_NEC_2-1

Bij de Arnhemmers stond voor het eerst aankoop Wilfried Bony aan de aftrap en binnen een kwartier had hij zijn waarde bewezen. Na een fout van verdediger Bram Nuytink bleef de Ivoriaan uiterst koel voor doelman Cilissen: 1-0. Daarna ontspon zich een gelijkwaardig duel, NEC was de betere ploeg. Het gebrek aan aanvallers bij Vitesse deed zich opnieuw gelden. Een vrije trap van Lasse Schoene belandde boven doelman Room op de lat, voor de doelen gebeurde niet veel. Met 1-0 werd de rust bereikt.

Vanaf het rustsignaal voetbalden de bezoekers meer naar voren. Vitesse was nauwelijks gevaarlijk. Ongeveer halverwege de tweede helft, kwam NEC verdiend langszij door een knal vanaf rand zestien van John Goossens. Room was kansloos. NEC bleef de betere ploeg zonder echt te overtuigen en Room voorkwam een zekere treffer van Vlemincx door zich in de baan van het schot te werpen.

Een klein kwartier voor tijd wist Aissatti, die verder een ongelukkige wedstrijd speelde, met een afgemeten voorzet Marcus Pedersen te bereiken die goed voor zijn man kroop en de 2-1 binnen kopte <a href=”http://www.vitesse.org” target=”_blank”>(zie foto, credits Henk Parren, Vitesse.org)</a>. In het restant van de wedstrijd hield Vitesse met kunst- en vliegwerk de voorsprong vast.

De beste mensen bevonden  zich deze zondag in de achterhoede. De misplaatste euforie na afloop had veel weg van een forse dosis opluchting.

Be the first to comment on "Vitesse op het tandvlees naar zege op NEC: 2-1"