Vitesse op het tandvlees naar zege op AZ: 2-1

Vitesse heeft vanmiddag in Gelredome het bekersucces tegen Feijenoord een passend vervolg gegeven. Naaste concurrent en angstgegner AZ werd in een boeiend duel met 2-1 verslagen. Hopelijk was het een voorschot op de mogelijke bekerfinale tussen beide ploegen. Vitesse ontsnapte vroeg aan een achterstand toen Ben Rienstra in de vijfde minuut een niet te missen kans toch tegen de lat schoot. Vijf minuten later was het raak aan de andere kant: Lewis Baker krulde de bal in de hoek achter doelman Sergio Roucet die niet vrijuit ging.

De thuisclub was tot aan de rust de bovenliggende partij zonder tot echt veel kansen te komen. Vlak na rust blunderden Rens van Eijden en doelman Sergio Roucet, waardoor Nathan de 2-0 kon binnentikken. De Braziliaan speelde opnieuw een goede wedstrijd. Het wachten was op de verlossende 3-0, maar plots kwam AZ terug in de wedstrijd door een eigen treffer van Guram Kashia, nadat eerder Eloy Room nog op een geweldige manier redding bracht.

De vermoeidheid sloeg vervolgens bij Vitesse in de benen, Zhang kende een ongelukkige invalbeurt, maar geruggesteund door ruim 14.000 toeschouwers hield Vitesse de punten binnenboord. Dat de doordeweekse wedstrijd erin had gehakt, bleek wel toen na het eindsignaal vijf spelers volledig uitgeteld op de grasmat bleven liggen. Vitesse is in 2017 nog steeds ongeslagen, op de tribune beleefden we een aangename middag.