Vitesse ontsnapt tegen AZ in slotfase aan nieuwe nederlaag: 1-1

Een aanvallend wederom onmachtig Vitesse heeft aan het thuisduel tegen AZ een punt overgehouden dankzij een treffer van Ismail Aissatti in de dying seconds van de reguliere speeltijd. De Ajax-huurling hield het hoofd koel en zag in een oogwenk dat AZ-doelman Romero iets te ver voor zijn doel stond, waarna hij de bal met een fraaie boogbal in het doel deponeerde. Het punt was verdiend, het duel was het aanzien echter bijna niet waard.

In de eerste helft viel er voor de 16.000 toeschouwers zo goed als niets te beleven. Een te laag tempo, slordige opbouw en de beide doelmannen hoefden zo goed als niet in actie te komen. Twee minuten na de hervatting ontsnapte Graziano Pelle op de rand van buitenspel aan de aandacht van de Vitesse-verdedigers en alleen voor doelman Eloy Room maakte hij geen fout: 0-1. AZ kreeg daarna meer ruimte om te counteren, maar pogingen van Maarten Martens en Brett Holman liepen op niets uit. Aan de andere kant kwam Wiljan Pluim een teenlengte te kort en miste ook Julian Jenner een behoorlijke kans.

Vitesse zette aan, maar de ploeg is aanvallend simpelweg onmachtig en te veel spelers willen de bal alleen maar in de voet (Matic, Aissatti). Tien minuten voor tijd veerde het Gelredome op, toen Slobodan Rajkovic uit een vrije traop van Aissattie de bal buiten bereik van Romero op de paal kopte, maar de bal rolde het veld weer in. Vitesse moest tenslotte tot de laatste minuten wachten om alsnog een meer dan verdiend punt in de wacht te slepen.

Tekenend was misschien wel dat de vorig seizoen veelvuldig verguisde Frank van der Struijk opnieuw (tegen NEC ook al) tot Man of the Match werd verkozen. Versterkingen in de winterstop zijn geen overbodige luxe. 

(Geplaatst op Arnhem-Direct)

About the Author

Vincent Leenders
mediamiks.nl is van Vincent Leenders. Alles op deze weblog schrijf ik op persoonlijke titel. De onderwerpen varieren van meldingen over sport in de mix met nieuwe media tot zaken of ideeen die er business-wise toe doen. Ik heb in Nijmegen aan de KU Nederlandse taal- en letterkunde en Communicatiewetenschap (Reclame/Marketing, specialisatie sportsponsoring) gestudeerd, maar daarnaast vooral in Arnhem geleefd, een onvergetelijke tijd. Van 1988 tot 1990 ben ik dienst geweest bij Standex Periodieken in Veenendaal als traffic manager en met verloren gegane (sport-)journalistieke ambities bij De Gelderlander en SCHAATS. In dienst van Telenetwork/Teleworld Nederland (1991-1997) heb ik diverse functies bekleed en aan de wieg gestaan van voice response-diensten als horoscopen, weer- en sneeuwinformatie, puzzellijnen, diverse soorten spelletjes, sweepstakes, entertainment, interactieve teletext en de eerste direct response-televisie. Een uitstapje naar RTL Plus in Duitsland maakt onderdeel uit van deze jaren. Van 1997 tot 1998 was ik interim-manager bij Scoot resp. VNU Dagbladengroep. Vanaf oktober 1998 ben ik werkzaam geweest bij het bijkantoor van Media Groep West in Bemmel, waar ik met de (hernieuwde) lancering van voice reponse-diensten, interactieve teletext en de eerste premium sms-dienst in Nederland een deel van de basis heb gelegd voor de oprichting van Mobillion. Van januari 2000 tot en met februari 2008 had ik resp. Content Manager en Business Manager Marketing & Media op mijn visitekaartje staan. Ik beschouw me zelf inmiddels maar als een nieuwe media-veteraan. Sinds 1 maart 2008 ben ik Business Development Manager bij Skopamedia. Een 100%-dochter van de Koninklijke BDU met de uitdagende opdracht lokale nieuwsmedia naar de digitale wereld te begeleiden. In eerste instantie met “oude” titels, maar vooral met nieuwe diensten, concepten, media, produkten en platforms. Daarnaast ben ik als blogger vooral actief voor Arnhem-Direct en af en toe op Molblog. Vragen, opmerkingen of aanvullingen? vincent (at) mediamiks.nl.

Be the first to comment on "Vitesse ontsnapt tegen AZ in slotfase aan nieuwe nederlaag: 1-1"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.