Vitesse loopt zich stuk op Willem II: 0-2

Vitesse is gisteravond tegen de eerste nederlaag van 2017 aangelopen. De thuisclub wist een veldoverwicht tegen het stug en goed verdedigende Willem II niet in doelpunten om te zetten. Vitesse moest toezien dat de gasten in de slotfase naar een 0-2-zege counterden door doelpunten van Dico Koppers en Watford-huurling Obbi Oulare. Een gestolen overwinning, maar ja, de doelpunten tellen nu eenmaal.Kevin Diks had voor het eerst sinds zijn terugkeer een basisplaats, als linksback was hij de vervanger van de geblesseerde Arnold Kruiswijk. Vitesse zette Willem II vast, maar creerde niet veel kansen. Ricky van Wolfswinkel kwam een teenlengte te kort en Adnane Tighadouini krulde de bal op de lat. De grootste kans was voor Kelvin Leerdam, maar hij vond Willem II-verdediger Jordens Peters op zijn weg.

Vitesse schroefde na rust het tempo op, het was volledig eenrichtingsverkeer. Lewis Baker trof Lachman op de doellijn, Nathan miste het doel op een haar na, Kostas Lamprou ranselde een kopbal van Van Wolfswinkel uit de benedenhoek en de thuisclub kreeg nog wat halve kansen. Willem II kwam nauwelijks over de middenlijn. Dat lukte wel in de 84e minuut en prompt was het raak. Een wanhoopsoffensief van Vitesse leverde niets op, in de slotminuut werd het zelfs 0-2. Jammer, jammer, de weg naar plaats 4 lag open. Hopelijk zorgt de nederlaag niet voor een deuk in het zelfvertrouwen met het duel tegen Ajax volgende week en de halve bekerfinale op 1 maart bij Sparta in het verschiet.