Vitesse laat ADO Den Haag ontsnappen: 1-2

Vitesse heeft zaterdagavond de uitstekende seizoensstart in de uitwedstrijd tegen Willem II (1-4) geen vervolg kunnen geven. De eerste thuiswedstrijd tegen de oude club van Henk Fraser, ADO Den Haag, ging met 1-2 verloren. Gervane Kasteneer was de grote kwelgeest voor de gastgevers, hij trof tweemaal doel en zorgde zo voor een 1-2-zege voor de Hagenaars. Ricky van Wolfswinkel tekende halverwege de eerste helft voor de Arnhemse treffer.

Vitesse oogde fris, zette ADO direct onder druk, had een enorm veldoverwicht en zag dat met de treffer van Van Wolfswinkel in de 21e minuut met een terechte treffer beloond. Bij de eerste de beste tegenaanval was de stand alweer gelijk, toen Guram Kashia te veel ruimte liet aan Kasteneer, die Eloy Room in de hoek verraste. De 1-1 was ook de ruststand, maar dat deed geen recht aan het spelbeeld.

De tweede helft leek zich eenzelfde scenario te voltrekken. Na ruim een kwartier zorgde Kasteneer uit een counter voor een Haagse voorsprong, waardoor Vitesse in de achtervolging moest. Het sprankelende van de eerste helft was echter verdwenen en hoewel de thuisclub veelal balbezit had, werd Vitesse maar zelden echt gevaarlijk en dan vooral als de vreselijk zwakke doelman Ernestas Setjus op de proef werd gesteld. De 1-2 werd uiteindelijk ook de eindstand. Vitesse liet wel zien dat een vierde plaats de doelstelling voor dit seizoen moet zijn.