Vitesse kan weer niet winnen van sc Heerenveen: 1-1

Airborneduel

Vitesse heeft in een matig bezet, maar sfeervol Gelredome de Airborne-wedstrijd tegen sc Heerenveen niet kunnen winnen. Na de volle negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord, een stand die al bij rust was bereikt. De Friezen beginnen zich steeds meer te ontpoppen als een angstgegner, ik heb Vitesse nog niet vaak een thuiswedstrijd tegen hen zien winnen. Het was het vijfde achtereenvolgende gelijkspel in een thuiswedstrijd.

Vitesse speelde net als eerder dit seizoen opnieuw een overtuigende eerste helft. Onder aanvoering van vooral Davy Pröpper en Marko Vejinovic werd gestaag een veldoverwicht opgebouwd. Pröpper opende met een daverende knal het offensief. Vitesse had het meeste balbezit, maar moest toch toezien dat de gasten de score openden. Na een vlotte combinatie kogelde Mark Uth in de 23e minuut de bal hoog in het dak van het doel achter de kansloze Piet Velthuizen.

De thuisploeg was nauwelijks aangeslagen en toog verder ten aanval. Ruim tien minuten later stond het 1-1. Na een vlotte aanval stelde Rochdi Achenteh Davy Pröpper in staat de gelijkmaker binnen te knallen. De kansen bleven komen. Kelvin Leerdam miste in volledig vrijstaande positie. Hij deed dat eerder op identieke wijze in de uitwedstrijd tegen Ajax. Niet veel later schoot diezelfde Leerdam de bal na een fraaie aanval via de rechterkant hoog over.

De spitsen van Vitesse kwamen nauwelijks aan bod. De vorige week zo bejubelde Abiola Dauda bakte er niets van, Dennis Oliinyk verzandt in individuele acties en Zakaria Labyad slaagt er maar niet zijn talent tot wasdom te laten komen. De rust brak aan met een 1-1-stand. De slap fluitende Makkelie verdween met een enorm fluitconcert in de catacomben.

Vitesse knoopte in de tweede helft aan bij het spel van de eerste vijfenveertig minuten. De echte brille was echter verdwenen. De thuisclub kreeg nog wat halve kansjes en een reeks corners. Gescoord werd er niet meer. Piet Velthuizen hoefde nauwelijks handelend op te treden, al waren de gasten soms wel dreigend. Het gelijkspel voor ruim 15.000 toeschouwers betekende een nieuwe teleurstelling.

Eerdere duels tegen sc Heerenveen die ik zag in Gelredome:

(Foto: Fleur Leenders)

(Bericht origineel geschreven voor Arnhem-Direct.nl)

Be the first to comment on "Vitesse kan weer niet winnen van sc Heerenveen: 1-1"