Vitesse is op weg naar de Nederlandse voetbaltop

“De stand op de ranglijst liegt nooit” is een oude voetbalwijsheid. Die uitspraak is inmiddels aardig van toepassing op Vitesse, dat na 5 wedstrijddagen 13 heeft verzameld. De beste seizoensstart ooit. Het hoongelach over de uitspraken van de landstitel in 2013 oud-voorzitter Maasbert Schouten bij de overname door Merab Jordania begint stilaan te verstommen. Een enkele criticaster als Ronald Waterkneus daargelaten die Vitesse in Studio Voetbal nog steeds vergeleek met een duiventil.

 

Vitesse is inmiddels een vast onderwerp geworden in de reguliere uitzendingen van Voetbal International op maandag en vrijdag. Vitesse-watcher Iwan van Duren gaf in de uitzending van maandag 17 september onomstotelijk aan dat er serieus rekening met de Arnhemse club moet gaan worden gehouden. Niet alleen op basis van de sportieve resultaten tot nu toe in het lopende seizoen, maar ook ten aanzien van randvoorwaarden als het trainingscomplex op Papendal en de nieuwe spelersbus.

De 0-3-overwinning op FC Groningen in het voorbije weekend was ook voor de NOS reden om naar Arnhem af te reizen. Verslaggever Joep Schreuder interviewde aanvoerder Guram Kashia en doelman Piet Velthuizen, met slechts 2 tegentreffers en al 4 clean sheets momenteel de minst gepasseerde doelman van de eredivisie.

Vitesse voetbalt zaterdag de Airbornewedstrijd tegen Heracles Almelo, aanvang 19.45 uur. Op vertoon van een seizoenkaart kost een extra ticket slechts 5 euro.

(Bericht geplaatst op Arnhem.Dichtbij.nl)

Be the first to comment on "Vitesse is op weg naar de Nederlandse voetbaltop"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.