Vitesse geeft FC Twente een pak slaag: 5-1

Vitesse is vrijdagavond na een overtuigend optreden tegen degradatiekandidaat FC Twente met een goed gevoel de winterstop ingegaan. De thuisploeg won in Gelredome afgetekend met 5-1, waarin voor ons als toeschouwers genoeg te beleven viel.

De thuisploeg startte wervelend en wist het grote klassenverschil al snel tot uitdrukking te brengen in de score. Na tien minuten kopte de soms weer ongrijpbare Valeri Qazaishvilli na een voorzet van Kevin Diks de bal achter de zwakke doelman Joel Drommel. Binnen twintig minuten was de score verdubbeld door een knal in de korte hoek van rechtsbuiten Milot Rashica, met zijn snelheid een attractie op zich. Diezelfde Rashica zag eerder de bal na een corner tegen de binnenkant van de paal naar de andere paal caramboleren .

Vitesse nam iets gas terug, waardoor de gasten wat kansen kregen. Eloy Room lag op zijn plek en kreeg bij een grote kans assistentie van Kelvin Leerdam en Sheran Yeini. Vlak voor rust werd het toch 2-1 door wie anders dan Hakim Ziyech, die ongetwijfeld zijn laatste wedstrijd in het shirt van Twente heeft gespeeld.

Vitesse pakte in de tweede helft de draad op. In de 50e minuut zette Dominic Solanke zijn sterke lijf voor doelman Joel Drommel , die zich als een klein kind liet afbluffen: 3-1. Vijf minuten later was Milot Rashica opnieuw trefzeker, zijn zesde treffer al. Vitesse was de baas op het veld en zag hoe Twentespeler Peter Bijen een kopbal van Dennis Olyniik promoveerde tot doelpunt. De slotminuten waren met afstand voor Mitchel van Bergen, een debutant van 16 jaar en 116 dagen die met ovationeel applaus bij elke actie werd toegejuicht en -gezongen met de tekst: ‘Alle ballen op Mitchel’.

Man of the Match was Milot Rashica. Het was een heerlijk avondje uit.