Vitesse doet gouden greep met John van den Brom

John van den Brom wordt de nieuwe trainer van Vitesse, zo weten vandaag diverse toonaangevende media te melden. De Gelderlander kwam als eerste met het nieuws naar buiten, dat de oud-speler al enkele dagen in Zuid-Frankrijk had vertoefd om onder het genot van een glas wijn van gedachten te wisselen met Merab Jordania.

Eerder gingen de geruchten dat Steve McLaren nadrukkelijk in beeld was, werd een rookgordijn opgetrokken (interview in VI) over wel/niet aanblijven van Albert Ferrer, de gedroomde kandidaat Louis van Gaal koos voor een sabbatical en de oliedollars zorgden ervoor dat Co Adriaanse zijn opwachting gaat maken in Enschede als opvolger van Michel Preud’Homme.

De clubman John van den Brom heeft een geel-zwart hart en tekende ooit, in het tijdperk-Aalbers, een levenslang contract voor een periode van 17 jaar. Dat hij overigens niet uitdiende, omdat de lokroep van Van Gaal om Wim Jonk bij Ajax op te volgen, niet kon worden weerstaan. Na een avontuur in Turkije keerde Van den Brom terug bij Vitesse, inmiddels in de Gelredome.

Vitesse heeft in de personen van Edward Sturing en Theo Bos eerder trainers aangesteld die cultuurbewakers van de club moesten worden. We weten hoe het is afgelopen. De voortekenen voor Van den Brom zijn echter veel gunstiger: er is ruimte om te investeren, op Papendal komt een supermodern trainingscomplex en de sportieve prestaties kunnen na het voorbije seizoen alleen maar beter worden. De trainer Van den Brom heeft bovendien al bewezen met beperkte middelen te kunnen presteren (AGOVV), terwijl de prestaties van de voormalige rebellenclub ADO Den Haag dit seizoen ronduit spectacuair waren met plaatsing voor Europees voetbal als toetje.

Neus voor talent heeft hij ook, want in zijn AGOVV-tijd adviseerde hij Ajax ooit om Dries Mertens (nu FC Utrecht, gewild door PSV) te kopen en de Belgische Marokkaan Naser Chadli was in de eerste seizoenshelft een sensatie bij FC Twente.

Veel meer nog voor een succesvol avontuur van Van den Brom pleit echter dat hij als voetballer net te kort kwam voor de absolute top en dat blijkt een uitstekend vertrekpunt voor een glanzende carriere als trainer. Van den Brom bevindt zich daarmee in het gezelschap van Guus Hiddink, Louis van Gaal en Bert van Marwijk, die allen een Europese trofee in de prijzenkast hebben staan.

De lucht raakt door zijn aanstelling zwanger van verwachting, op de korte termijn zullen nu ook wel extra seizoenkaarten worden aangeschaft. De basis voor een goed seizoen lijkt gelegd.

(Dit bericht is geplaatst op Arnhem-Direct.nl en Vitesse.org)

About the Author

Vincent Leenders
mediamiks.nl is van Vincent Leenders. Alles op deze weblog schrijf ik op persoonlijke titel. De onderwerpen varieren van meldingen over sport in de mix met nieuwe media tot zaken of ideeen die er business-wise toe doen. Ik heb in Nijmegen aan de KU Nederlandse taal- en letterkunde en Communicatiewetenschap (Reclame/Marketing, specialisatie sportsponsoring) gestudeerd, maar daarnaast vooral in Arnhem geleefd, een onvergetelijke tijd. Van 1988 tot 1990 ben ik dienst geweest bij Standex Periodieken in Veenendaal als traffic manager en met verloren gegane (sport-)journalistieke ambities bij De Gelderlander en SCHAATS. In dienst van Telenetwork/Teleworld Nederland (1991-1997) heb ik diverse functies bekleed en aan de wieg gestaan van voice response-diensten als horoscopen, weer- en sneeuwinformatie, puzzellijnen, diverse soorten spelletjes, sweepstakes, entertainment, interactieve teletext en de eerste direct response-televisie. Een uitstapje naar RTL Plus in Duitsland maakt onderdeel uit van deze jaren. Van 1997 tot 1998 was ik interim-manager bij Scoot resp. VNU Dagbladengroep. Vanaf oktober 1998 ben ik werkzaam geweest bij het bijkantoor van Media Groep West in Bemmel, waar ik met de (hernieuwde) lancering van voice reponse-diensten, interactieve teletext en de eerste premium sms-dienst in Nederland een deel van de basis heb gelegd voor de oprichting van Mobillion. Van januari 2000 tot en met februari 2008 had ik resp. Content Manager en Business Manager Marketing & Media op mijn visitekaartje staan. Ik beschouw me zelf inmiddels maar als een nieuwe media-veteraan. Sinds 1 maart 2008 ben ik Business Development Manager bij Skopamedia. Een 100%-dochter van de Koninklijke BDU met de uitdagende opdracht lokale nieuwsmedia naar de digitale wereld te begeleiden. In eerste instantie met “oude” titels, maar vooral met nieuwe diensten, concepten, media, produkten en platforms. Daarnaast ben ik als blogger vooral actief voor Arnhem-Direct en af en toe op Molblog. Vragen, opmerkingen of aanvullingen? vincent (at) mediamiks.nl.

Be the first to comment on "Vitesse doet gouden greep met John van den Brom"

Geef een reactie