Vitesse delft onderspit tegen Ajax: 1-3

koploper-ajax-rekent-in-laatste-twintig-minuten-af-met-vitesse

Een tegenvaller vanmiddag in Gelredome. Vitesse heeft de hooggespannen verwachtingen helaas niet waar kunnen maken in het duel tegen Ajax. De Amsterdammers gingen uiteindelijk met een 1-3-zege huiswaarts, die tot stand kwam in de laatste 20 minuten, toen Ajax een 1-0-achterstand omboog.

De eerste helft had in Gelredome weinig om het lijf. De thuisclub startte nog wel voortvarend met een kans voor Dennis Olyynik, de lichtpuntjes waren ver te zoeken. Ajax had in de vorm van de sterke Riechedly Bazoer de beste kans, Eloy Room redde met zijn voeten. De ruststand was 0-0.

Na de hervatting kwam Vitesse gelukkig op voorsprong. Valeri Qazaishvilli zag een bal aangeraakt worden door Joel Veltman, waardoor Jasper Cillissen kansloos werd: 1-0. De verwachting was dat Ajax vermoeid zou raken na de midweekse wedstrijd tegen Fenerbahce, maar Vitesse kwam niet echt lekker in de wedstrijd. Het inbrengen van Lasse Schöne maakte Ajax sterker. In de 70e minuut tikte Viktor Fischer in de rebound de gelijkmaker binnen. Die treffer kwam niet uit de lucht vallen. Twee minuten later keek Vitesse tegen een achterstand aan, Bazoer wurmde zich langs Maikel van der Werf en frommelde de bal achter Eloy Room: 1-2.

Diezelfde Bazoer schoot ook nog tegen de paal. Het enige wapenfeit van de kant van Vitesse kwam van Qazaishvilli, zijn poging ging over. Vijf minuten voor tijd counterde Ajax messcherp naar de 1-3. Lasse Schöne tekende voor de laatste treffer.