Vitesse beslist de titelstrijd: 1-0 winst op Ajax

Vitesse heeft de thuiswedstrijd tegen regerend landskampioen Ajax dikverdiend met 1-0 gewonnen door een treffer van invaller Uros Djurdjevic in de slotfase. Tegen de zege viel niets in te brengen, de bezoekers maakten een armoedige indruk en zagen de achterstand op koploper PSV oplopen tot negen punten. Dat is te veel om de vijfde achtereenvolgende titel te kunnen opstrijken. De Gelredome was eindelijk eens sfeervol bezet dit seizoen met ruim 20.000 toeschouwers.

Vitesse was gedurende de hele wedstrijd de betere ploeg, zonder tot echt veel kansen of kansjes te komen. In de eerste helft was de beste mogelijkheid nog voor de van de Afrika Cup teruggekeerde Bertrand Traoré, hij vond keeper Jasper Cillessen op zijn weg. De Amsterdammers stelden er hoegenaamd niets tegenover, de rust brak aan met 0-0.

Aan het begin van de tweede helft kreeg de al vroeg voor Renato Ibarra ingevallen Dennis Oliynyk een kopkans, maar hij mikte net te hoog. Vitesse bleef met beleid en rust aanvallen, de wedstrijd leek op 0-0 af te stevenen. Trainer Peter Bosz bracht vlak voor tijd Uros Djurdjevic, die na een voorzet van Rochdi Achenteh de bal knap onder controle bracht en achter international Jasper Cillessen kogelde. Ajax zette nog wel wat aan, maar verder dan een bal op de paal van Anwar Al Ghazi kwamen de gasten niet.

Eerdere wedstrijden tussen Vitesse en Ajax die ik zag in Gelredome:

(Bericht origineel geplaatst op Arnhem-Direct.nl, foto: Spitsnieuws.nl)

Be the first to comment on "Vitesse beslist de titelstrijd: 1-0 winst op Ajax"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.