Vitesse afgeslacht door FC Groningen: 1-4

Het seizoen 2013-2014 zit er op voor Vitesse. FC Groningen bleek over twee wedstrijden de sterkste. Na de 1-0-nederlaag afgelopen woensdag, werd het nu maar liefst 1-4 voor de gasten uit het hoge noorden. Vitesse wist voor de negende keer op rij niet te winnen en voorzag zo het seizoen, waarin na de winterstop vrijwel niets meer lukte, van een dramatisch einde.

2058621_einde Vit-Gro (2)_528x296

Vitesse startte voor akelig lege tribunes nog wel aardig met veel balbezit, maar na circa 25 minuten stond er 0-1 op het scorebord door een treffer van Tjarron Cherry, die van grote afstand raak schoot. Piet Velthuizen zag er niet goed uit. De consequentie was dat Vitesse drie keer moest scoren, verder dan een kopbal voorlangs van Mike Havenaar en een lob van Zakaria Labyad kwam de ploeg niet.

Met Dan Mori en Valeri Qazashvilli in de ploeg toog Vitesse na de thee in de aanval, tot echt veel gevaar leidde het allemaal niet en plotsklaps lag de bal toch in het doel door Davy Propper. De Gelredome schrok wakker, binnen een minuut was het over toen Dan Mori een voorzet van Filip Kostic miste. Richeiro Zivkovic liet zich de kans niet ontnemen en knalde de bal hoog in het doel. Vitesse speelde vervolgens een kansloze wedstrijd.

Afscheid Frank van der Struijk

Tien minuten voor tijd mocht Frank van der Struijk onder luide aanmoedigingen zijn afscheid als speler van Vitesse beleven. Met weinig plezier, Filip Kostic maakt acht minuten voor tijd uit een vlijmscherpe corner 1-3. Het was voor ons het sein om de terugreis te aanvaarden, iets dat we nooit doen voor het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Het bleek uiteindelijk ook nog 1-4 te zijn geworden door diezelfde Kostic.

Het seizoen is mislukt, het wordt een spannende zomer in en om Gelredome.