Resporter.nl: Live amateurvoetbal uit Arnhem via Facebook

De kop boven deze post had ook kunnen luiden: “Resporter.nl: nog weer meer live-tussenstanden van het Arnhemse amateurvoetbal”. Een klein jaar geleden maakten we op Arnhem.Dichtbij.nl melding van de geboorte van Amatweet, een concept van Frank Daamen en Jiry Funke, twee inmiddels ex-studenten van de Universiteit van Tilburg en Fontys Hogeschool. Zij lanceren Resporter.nl, de opvolger van Amatweet, een applicatie die het mogelijk maakt in tekst, beeld en geluid live op de hoogte te zijn van de gebeurtenissen op de velden bij de meer dan 2600 amateurvoetbalclubs die Nederland rijk is.

 

De twee hebben mobiele applicaties ontwikkeld die als een soort afstandsbediening fungeert en wedstrijddetails, (tussen-)standen, spelersstatistieken en bijgewerkte ranglijsten in Facebook en Twitter kan doorgeven. De updates worden getoond op de pagina’s van de spelers, zodat iedereen op de hoogte kan blijven, ook wanneer er sprake is van verre uitwedstrijden. Klik hier voor het instructiefilmpje van hoe Resporter.nl te gebruiken.

Resporter gaat de informatiebehoefte die er is rondom het amateurvoetbal intensiveren en structureren door de koppeling met Facebook en de mobiele apps. Daamen en Funke hopen met de lancering van Resporter tegemoet te komen aan de behoefte van live-info in het amateurvoetbal. Een belangrijke uitbreiding binnen Resporter is bovendien dat niet alleen wordt voorzien in info over de eerste standaardelftallen, maar ook van bv. de E19 van ESA. Later dit jaar is ook de start voorzien van een Resporter-variant voor het hockey en tennis.

Vanaf komend weekend rolt de bal weer in het amateurvoetbal, ook in Arnhem.

(Bericht geplaatst op Arnhem.Dichtbij.nl)

Be the first to comment on "Resporter.nl: Live amateurvoetbal uit Arnhem via Facebook"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.