PSV veel te sterk voor Vitesse: 2-4

Voor het oog van ruim 18.000 toeschouwers heeft PSV zondag 29 oktober laten zien dat er momenteel geen maat staat op het surplus aan aanvallende kwaliteiten. Vitesse moest het onderspit delven in een doelpuntrijk duel: 2-4. Op Jurgen Locadia en Hirving Lozano namen de Eindhovense productie voor hun rekening. Vitesse blijft door het resultaat vijfde en de conclusie is dat het verschil tussen de absolute top en de subtop in Nederland toch gewoon groot blijft.

Vitesse begon moedig. Na een klein kwartier kwam PSV toch op voorsprong door een vlijmscherp uitgevoerde aanval: 0-1 door Lozano. Vitesse kwam een keer vreselijk goed weg door een geweldige redding op de lijn van Guram Kashia, die een inzet van Luuk de Jong met heel zijn hebben en houwen tegenhield. Vitesse had aanvallend veel moeite de spitsen te bereiken, maar op slag van rust stond het plots 1-1. Jurgen Locadia tikte de bal uit een corner in eigen goal. Het was de eerste poging van Vitesse tussen de palen.

De tweede helft was een paar minuten oud toen diezelfde Locadia met een knal van grote afstand PSV opnieuw op voorsprong zette. Remco Pasveer zag er niet best uit. Vitesse was van slag en binnen het kwartier stond zelfs de 1-4 op de borden door treffers van diezelfde Locadia en Lozano. Tussendoor zag Matt Miazga een kopbal vlak onder lat worden gekeerd en Tim Matavz een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel.

Henk Fraser wisselde aanvallend en bracht Mason Mount, die opnieuw zijn grote klasse liet zien door binnen anderhalve minuut na zijn invalbeurt de bal op bijna Bergkamp-achtige wijze na een verre voorzet van Fankaty Dabo over Jeroen Zoet te tillen. Vitesse zette aan, wisselde ook nog Kashia voor Castaignos en zag dat Matavz een teenlengte te kort kwam. De Arnhemmers wachten derhalve nog steeds op een eerste zege ooit in de Gelredome op PSV.