Bloggen is als fietsen op de Mont Ventoux

De zomervakantie van 2013 zit er voor mij helaas alweer op. Voor het eerst sinds vele jaren ben ik weer gegrepen door het boekenvirus, nadat ik er volledig op was afgeknapt na mijn kandidaatsexamen Nederlandse Taal- en Letterkunde. De oorzaak: de onvoorwaardelijke opdracht allerlei verplichte literatuur te moeten lezen.

Het ligt allang achter me, maar de aanwezigheid van een papieren en een digitaal boek, deed mij ook weer andere gedachten in een oude en een nieuwe variant op een rij zetten.

In het verleden heette het amusement, in het heden wordt het gamification genoemd. Ik schreef het eerder, www.mediamiks.nl is voor mij een proeftuin en ik ga vanaf nu zaadjes planten en bekijk daarvoor de lijst met best verkochte boeken om mijn leesvoer voor de volgende week te bepalen. Ik laat me een beetje leiden door de trend die de boeken vertonen. De bron van deze inspiratie is de top 10 van de Stichting voor de Collectieve Propaganda voor het Boek afgezet tegen het perspectief van de voorbije week:

 

Dopingschandalen ten spijt, het zijn de weken van de 100e Tour de France en de koorts loopt toch ondanks alles op met de prestaties van Bauke Mollema en Laurens ten Dam. Deze week kies ik voor Ventoux van Bert Wagendorp, zaterdag 12 juli doemt-ie op in het parcours. Volgende week zal deze titel wel zijn afgedaald.

Be the first to comment on "Bloggen is als fietsen op de Mont Ventoux"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.