Donkere wolken boven Gelredome voor Vitesse

Vitesse is vanavond in de eigen Gelredome niet verder gekomen dan een 1-1-gelijkspel tegen Sparta Rotterdam, waardoor de geelzwarte formatie nog steeds wacht op de eerste overwinning in dit seizoen.

Vitesse speelde angstig en nerveus en ook het kwaliteitsarme Sparta zorgde nauwelijks voor gevaar. Het belangrijkste wapenfeit van de thuisclub in de eerste helft was een knal op de paal van de verloren zoon Nicky Hofs, maar daar stond een bal tegen de onderkant van de lat van Sparta-aanvaller Joshua John tegenover.
Pal na de rust profiteerde spits Ricky van Wolfswinkel van een blunder van doelman Varkevisser en Julian Jenner verzuimde de verlossende 2-0 binnen te tikken. Sparta kroop wat meer uit zijn schulp en kwam enkele keren dichtbij Piet Velthuizen en na een fraaie uitbraak zorgde Charles Dissels voor de gelijkmaker. Daarna waren er over en weer nog wat kansjes en vlak voor tijd mocht Vitesse van geluk spreken dat de aanvallers van Sparta de bal nog van de schoen lieten plukken, nadat Velthuizen al was gepasseerd.

Een teleurstellend resultaat en het vertoonde spel gaf weinig reden tot hoop. Het programma voor de komende 3 wedstrijden oogt loodzwaar met bezoekjes aan Ajax en FC Twente en een thuisduel tegen het verrassend sterk gestarte Willem II. De 15.000 toeschouwers begeleidden de acteurs met een fluitconcert naar de kleedkamer, terwijl de eerste witte zakdoekjes al zichtbaar waren.

(Dit bericht is geplaatst op Arnhem-Direct.nl)

Be the first to comment on "Donkere wolken boven Gelredome voor Vitesse"