Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 in Arnhem

Woensdag 3 maart vinden in Arnhem de voorrondes plaats van Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 op de Cruyff Courts in Presikhaaf en Malburgen. In totaal 18 teams zullen dan strijden om de kampioenschappen van het boven en onder de Rijn. Een week later op 10 maart zal worden gestreden om het “stadskampioenschap” en de ploeg die dan als winnaar uit de strijd komt, mag door naar de regiofinale Zuid-Oost.

Het Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 is hét straatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes uit de groepen 7 en 8 van het reguliere basisonderwijs en vindt dit jaar voor de vierde keer plaats. Niet alleen in Arnhem, maar in meer dan 50 steden in Nederland. Ambassadeurs van dit toernooi zijn Wesley Sneijder, Ibrahim Afellay en Eljero Elia.

 De organisatie van de voorrondes in Arnhem is in handen van Sportbedrijf Arnhem, de Johan Cruyff Foundation en Vitesse. Naast de prijzen voor de winnaars, is er ook een Fair Play-prijs, die bestaat uit toegangskaarten voor Vitesse. Deelnemen is bij dit evenement net zo belangrijk als winnen.

Het Cruyff Court Malburgen ligt aan de Huissensestraaat (sportpark De Bakenhof), het Cruyff Court Presikhaaf aan de Bethaniënstraat. Zowel de wedstrijden van 3 als 10 maart beginnen om 13.00 en duren tot 16.00 uur. De toegang is voor iedereen gratis. De regiofinale is op 14 april in Nijmegen, de landelijke finale 22 mei op het voorplein van het Olympisch Stadion in Amsterdam.

<i>
(Foto: Herman Oude Alink)</i>

Be the first to comment on "Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 in Arnhem"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.