Arnhems Oorlogsmuseum bij Koepel 40-45

Koepel 40-45 is het evenement dat komend weekend 4, 5 en 6 mei door Comité Koepel 40-45 in samenwerking met Prison Experience wordt georganiseerd in en rondom de Koepelgevangenis.

Tijdens het evenement Koepel 40-45 is er in de Koepelgevangenis van Arnhem een bijzondere expositie die je terugbrengt naar de jaren 1940 tot en met 1945.

Naast een expositie en rondleiding wordt elke avond de film Bankier van het Verzet in samenwerking met Pathé vertoond. Enkele scenes uit de film zijn in de Koepel opgenomen.

Het Arnhems Oorlogsmuseum is ook aanwezig tijdens dit evenement. Directeur/eigenaar Eef Peters: “In de Tweede Wereldoorlog zaten Nederlanders gevangen in de Koepel. Er was een actie beraamd om ze te bevrijden, maar er zijn dingen misgegaan, waardoor de cipier die op de hoogte was van de actie om het leven is gekomen.”

Vanuit het Arnhems Oorlogsmuseum zijn dit weekend enkele originele oorlogsattributen in de koepel aanwezig. Eef Peters: “Wij stellen o.a. een Zundapp-motorfiets, een kubelwagen en een Opel Olympia beschikbaar en wat accessoires, zoals bijv. helmen. Daarnaast staan er twee poppen, waarvan er een wordt aangekleed als verzetsstrijder en een als SS-officier.”

Meer informatie vind je op https://koepel40-45.nl/ of op www.arnhemsoorlogmuseum.com.

Be the first to comment on "Arnhems Oorlogsmuseum bij Koepel 40-45"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.