Vitesse in spektakelstuk tegen Ajax niet verder dan 1-1

Vitesse tegen Ajax eindigde vanmiddag in 1-1 en eindelijk ging het weer eens over voetbal met betrekking tot Vitesse, Gelredome, Papendal en even niet over Merab Jordania of touwtjes waaraan in London wordt getrokken. En hoe? Vitesse draaide Ajax, vooral in de eerste helft, de duimschroeven aan en de aanstaande landskampioen mocht de handen dicht knijpen dat het slechts 1-0 stond voor Vitesse.

2055564_Vit-AJA (1)_528x296

De sfeer was geweldig met een vollle bak (25.500) toeschouwers, de onthulling van een megaspandoek, vuurwerk en afscheid van Wilfried Bony. Direct vanaf het begin was Vitesse de bovenliggende partij met kansen voor Bertrand Traore en Davy Propper.

Na een kwartier kopte Guram Kashia uit een corner de bal tegen de binnenkant paal. In de 25e minuut knalde Labyad een vrije bal van 25 meter tegen de vuisten van Jaspe Cillessen, de terugspringende bal kwam voor Guram Kashia die Bertrand Traore in staat stelde alsnog de 0-1 binnen tike. Niet veel later kwam Labyad in vrije positie voor Cillessen, maar hij verzuimde de 0-2 te maken. Een minuut voor rust omspeelde Marko Vejinivic de Amsterdamse doelman. Hij schoot te gehaast en de bal zeilde hoog over.

We hadden 45 minuten topamusement gezien.

Vitesse knoopte na rust aan bij het spel van de eerste helft en na een goede kans voor Traore, mocht Kolbein Sightorsson vanaf de middenlijn zomaar doorlopen en hij tikte de bal achter Piet Velthuizen. De goal kwam uit de lucht vallen, het was bijna de eerste bal op goal. Vanaf dat moment was het duel meer in evenwicht en had Ajax licht de overhand, zonder tot veel kansen te komen.

Zo spectaculair als in de eerste helft werd het niet meer en met 1-1 kwam het eindsignaal. Ajax wordt volgende week kampioen en Vitesse moet met dit spel in staat zijn om bij de eerste vier te eindigen.

Eerdere duels tegen Ajax die ik zag:

(Foto:  Omroep Gelderland)

Be the first to comment on "Vitesse in spektakelstuk tegen Ajax niet verder dan 1-1"